nieuws uit Drachten en omstreken

ONT berooft zichzelf van overwinning op FC Grootegast

VV Rottevalle moet genoegen nemen met een punt tegen VV Minnertsga

ROTTEVALLE - Na twee forse nederlagen in de competitie kon Rottevalle in en tegen Minnertsga weer een punt toevoegen aan het competitietotaal. Al met al stond er na negentig minuten voetbal een terechte 1-1 op het scorebord. Minnertsga is na een zwakke start beter gaan presteren waartoe het vanuit verdedigende stellingen opereert.

Nieuw bij Omrop Fryslân: Cambuur Sjoernaal

LEEUWARDEN - De strijd in de voetbalcompetitie is weer losgebarsten en Omrop Fryslân start dit seizoen met een nieuw programma: Cambuur Sjoernaal. Een journaal met een lange samenvatting van de wedstrijd, reacties van de hoofdrolspelers en het laatste nieuws.

Richie Azombo wint ook de 33e Leijenloop

OPEINDE - In een ochtend gevuld met regen werd de organisatie van de 33e leijenloop uitgedaagd in het programma. Een wandeltocht en kletsnatte kidsrun werden in deze omstandigheden afgelegd.

Nederlandse topschaatsers skeeleren mee in Elfstedentocht voor goed doel

REGIO - Een selectie van de beste Nederlandse topschaatsers doet zaterdag 6 juli 2019 mee aan een skeelertocht van drie vrienden langs de elf Friese steden.

Nieuwe naam LOOP Leeuwarden: “Dijkstra Draisma LOOP Leeuwarden”

LEEUWARDEN - LOOP Leeuwarden presenteert Bouwgroep Dijkstra Draisma als trotse naamgevend hoofdsponsor. Het nieuwe officiële logo van LOOP Leeuwarden is bij de ondertekening van de sponsorovereenkomst in Grand Café Z onthuld.

Start cursus zeilen voor gehandicapten

REGIO - In mei en juni vinden op vier verschillende locaties in Friesland zeilcursussen plaats voor mensen met een verstandelijke handicap. Aanmelden als deelnemer en begeleider kan tot 4 mei.

Campagne Jeugdfonds Sport en Cultuur Friesland gelanceerd

REGIO - Meer kinderen uit arme gezinnen de kans geven om te sporten of cultuur te beoefenen. Dat is het doel van de nieuwe gezamenlijke campagne van het Jeugdfonds Sport Friesland en Jeugdfonds Cultuur Friesland die afgelopen week met veel belangstelling is gelanceerd in het Kalverdijkje te Leeuwarden.

Sportevenementen voor kinderen worden gezonder 

Voorafgaand aan het NOS|NOC*NSF Sportgala op 19 december jl. ondertekenden gemeenten, sportmarketingbureaus, NOC*NSF en Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) onder begeleiding van Erben Wennemars het Convenant Gezonde Sportevenementen. Doel is met elkaar een beweging in gang te zetten waardoor sport en gezonde leefstijl hand in hand gaan. 

GVV wint tijdens Noordelijk Kampioenschap Microteam gym

RODEN - Zaterdag 22 december werd er in Roden de eerste Noord Nederland Kampioenschap Microteam gym gehouden. Microteam gym is een vrij nieuwe discipline in Nederland. Er wordt gesprongen in teams van 3 tot 5 turn(st)ers.

SC Cambuur Voetbal- en Keepersmiddag in Cambuur Stadion

LEEUWARDEN - SC Cambuur organiseert in de maand november een Voetbalmiddag en een Keepersmiddag in het Cambuur Stadion voor jongens en meisjes in de leeftijdscategorie van 6 tot en met 15 jaar. De SC Cambuur Voetbalmiddag vindt plaats op woensdag 14 november, terwijl de SC Cambuur Keepersmiddag op woensdag 28 november is.

Najaarswandeltocht

DRACHTEN - Op zaterdag 20 oktober 2018 organiseert Wandelsportvereniging ‘Willen is Kunnen’ haar jaarlijkse Najaarswandeltocht. Aan de natuur is te merken dat er al veel bladeren van de bomen zijn gevallen. De Najaarswandeltocht 2018 start in Bakkeveen.

Marathonloper Piet Boelens naar Chicago

KOLLUMERZWAAG -  Komend weekeinde staat marathonloper Piet Boelens opnieuw aan de start van een marathon voor KiKa. De uitdaging van de inmiddels 66-jarige hardlopende fysiotherapeut uit Kollumerzwaag vindt plaats in Chicago, ‘the Windy City’, gelegen aan het meer van Michigan in de staat Illinois.

Friese sportverenigingen in de running voor meest duurzame sportclub van Nederland

FRIESLAND - Sportclubs door heel Nederland kunnen zich nu aanmelden om mee te dingen naar de titel 'Meest Duurzame Sportclub van Nederland'. Het Nederlandse mineraalwatermerk Bar-le-Duc organiseert de wedstrijd om groen denkende sportclubs in Nederland een podium te bieden. In de provincie Friesland hebben de eerste sportclubs zich reeds aangemeld.

Vierdaagse Wandelmarathon

ROTTEVALLE - Wandelsportvereniging Willen is Kunnen organiseert ook dit jaar weer de 4-daagse Wandelmarathon. Op vier woensdagmiddagen in september wandelt u in totaal de marathonafstand van ruim 42 km.

WIK Drachten organiseert zomerwandeltocht

DRACHTEN - Op zaterdag 18 augustus 2018 organiseert Wandelsportvereniging Willen is Kunnen voor de tweede keer een Zomerwandeltocht. WiK wil hiermee de wandelaars, ook in de zomerperiode, de gelegenheid tot het deelnemen aan een wandeltocht geven.