LEEUWARDEN – De strijd in de voetbalcompetitie is weer losgebarsten en Omrop Fryslân start dit seizoen met een nieuw programma: Cambuur Sjoernaal.

Een journaal met een lange samenvatting van de wedstrijd, reacties van de hoofdrolspelers en het laatste nieuws. Het Cambuur Sjoernaal wordt altijd een dag na de wedstrijd uitgezonden op televisie en is ook online te zien via Omropfryslan.nl en de Omrop-app.

Vrijdag 9 augustus speelt SC Cambuur zijn eerste wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Direct een bijzondere, want in Doetinchem is De Graafschap de tegenstander. De ploeg waar trainer Henk de Jong en assistent Sandor van der Heide vorig jaar mee degradeerden. De wedstrijd is vanaf 20.00 uur live te volgen bij Omrop Fryslân op de radio. Op zaterdag 10 augustus wordt in Cambuur Sjoernaal teruggekeken op de wedstrijd, het programma is vanaf 18.40 uur ieder uur te zien op televisie en online.

Omdat SC Cambuur meestal op de vrijdagavond speelt, zal het Cambuur Sjoernaal vaak op zaterdagen te zien zijn na het nieuwsprogramma Fryslân Hjoed. Als SC Cambuur op een andere dag van de week speelt, is het Cambuur Sjoernaal de dag daarna te zien bij Omrop Fryslân.